تحولات لبنان و فلسطین

گره مسکن ملی در مازندران اگرچه با تدبیر دولت درحال بازگشایی است اما سنگ اندازی‌های فراروی آن شتاب اجرای پروژه را کند کرده است.

عقبگرد مسکن ملی در مازندران/ تقلای دولت برای گره‌گشایی

به گزارش قدس انلاین،  دولت برای خانه دار شدن اقشار محروم در مناطق مختلف کشور از جمله مازندران گام برداشته است و سهمیه این استان از پروژه مسکن ملی سالانه ۳۸ هزار و ۵۰۰ واحد بوده و قرار است طی ۴ سال فعالیت دولت بیش از ۱۵۵ هزار واحد مسکن ملی در استان ساخته شود.

حدود دو سالی از فعالیت دولت می‌گذرد اما طرح مسکن ملی آن گونه که باید، شتاب و جهش خوبی در مازندران ندارد. کمبود زمین از یک سو، همکاری نکردن متقاضیان برای تأمین آورده از سوی دیگر و تردید انبوه سازان برای سرمایه گذاری در این پروژه از جمله چالش‌هایی است که مسکن ملی را در استان مازندران با موانع بی شمار روبروکرده است.

بر اساس آمارهای ارائه شده بیش از ۱۱۸ هزار نفر برای ساخت مسکن ملی در استان مازندران ثبت نام کرده‌اند از این تعداد حدود ۲۹ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند و بسیاری از متقاضیان به صورت خودمالکی شروع به ساخت خانه کردند.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به افزایش شمار متقاضیان خود مالک در طرح جهش ملی مسکن گفت: هفت هزار و ۷۶۵ واحد مسکن به صورت خودمالک در دست احداث است.

علی دیوسالار با اشاره به سهمیه ۱۳۸ هزار واحدی مسکن ملی در استان افزود: از این تعداد تاکنون ۷۷۶۵ واحد به صورت خودمالکی منجر به عقد قرارداد شده است.

وی با بیان اینکه میزان واحدهای خود مالک در اسفند سال گذشته هزار و ۵۳۶ واحد بوده است که اینک به بیش از ۷ هزار و ۷۰۰ واحد رسیده است، رشد و پیشرفت اجرای پروژه‌ها را مطلوب ارزیابی کرد.

عقبگرد مسکن ملی در مازندران/ تقلای دولت برای گره‌گشایی

تهیه زمین در غرب مازندران با مشکل روبرو است

دیوسالار با بیان اینکه در تأمین زمین در شهرستان‌های بزرگ استان مشکل خاصی وجود ندارد، یادآور شد: در حال حاضر در ۲۷ شهر استان برای ساخت پروژه مسکن ملی زمین تهیه شده است و بیشتر این مشکلات مربوط به غرب استان است و برای رفع این مشکل نیز مقرر شد از ظرفیت روستاهای واقع در حریم شهرها، بافت فرسوده برای بهسازی و نوسازی مسکن و خانه‌دار شدن متقاضیان بهره ببریم.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به ثبت‌نام بیش از ۱۱۸ هزار نفر برای طرح جهش ملی مسکن در استان گفت: از این تعداد ۲۹ هزار و ۸۰۰ نفر واجد شرایط معرفی شده‌اند.

وی با بیان اینکه سامانه ثبت نام مسکن ملی در حال حاضر بسته است از متقاضیان دارای واجد شرایط خواست تا برای ثبت نام به ادارات راه و شهرسازی شهرستان‌ها مراجعه داشته باشند.

وجود بافت‌های فرسوده در شهرهای مازندران ظرفیتی فراروی پروژه مسکن ملی به شمار می‌رود و تلاش دولت بر این است تا با بهره گیری از توان انبوه سازان و خود مالکان برای نوسازی و مقاوم سازی این بافت‌های پرخطر اقدام شود. رضا علیخانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران محدودیت زمین را از جمله مشکلات در استان بیان کرد و گفت: برای شتاب بخشی به طرح مسکن ملی باید مرتب سازی و بازآفرینی بافت‌های فرسوده شهری در دستور کار قرار گیرد.

وی همچنین با اظهار اینکه باید مشوق‌های را برای ورود انبوه سازان به پروژه مسکن ملی در نظر گیریم، افزود: باید از ظرفیت‌های مختلف برای تحقق این پروژه گام برداریم.

معاون استاندار مازندران ارائه بسته‌های تشویقی را برای شتاب بخشی به طرح ملی مسکن ضروری دانست و گفت: برای توسعه طرح باید از ظرفیت خود مالکی، اراضی مازاد دستگاه اجرایی، بافت‌های فرسوده و غیره استفاده شود.

عقبگرد مسکن ملی در مازندران/ تقلای دولت برای گره‌گشایی

علیخانی تصریح کرد: بازآفرینی بافت‌های فرسوده می‌تواند مشکل طرح نهضت ملی مسکن را در استان حل کند از این رو از انبوه سازان و مسکن سازان خانه ورود به این طرح هستیم.

وی بر حمایت شهرداری‌ها و راه و شهرسازی برای حذف لکه‌های بافت فرسوده و بازآفرینی شهری تاکید کرد و گفت: در حوزه خودمالکی مسکن نیز هیچ مشکلی در استان وجود ندارد و بسته‌های انگیزشی در نظام مهندسی برای طراحی و نظارت طرح‌های مسکن ملی تهیه شده است.

بهره برداری نیمی از واحدهای مسکن ملی روستایی

از مجموع پروژه‌های تعریف شده مسکن ملی بیش از ۹ هزار واحد وارد فاز عملیاتی شده که نیمی از آن سهم روستاهای استان است، سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با بیان اینکه ۹ هزار و ۱۷۰ واحد مسکن ملی روستاهای استان اجرا و عملیاتی شده است، افزود: بیش از چهار هزار و ۵۲۲ واحد مسکن ملی تاکنون بهره برداری شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید بسته‌ای را برای حمایت از افرادی که می‌خواهند در حوزه مسکن سرمایه‌گذاری کنند، تهیه و اجرا کنیم افزود: قرار شد یک سر راه‌کارهایی را برای بهسازی بافت‌های فرسوده و ساخت مسکن ملی در این بافت‌ها در نظر بگیریم.

وی تصریح کرد: علاوه بر بهسازی بافت شهری باید مناطق حاشیه‌نشین شهرها نیز ساماندهی شوند زیرا مناطق حاشیه اطراف شهرها از نظر ساختاری نیازمند ساماندهی و تغییر هستند.

استاندار مازندران از متقاضیان مسکن ملی و افرادی که در این طرح ثبت نام کردند خواست تا زودتر نسبت به تعیین تکلیف وضعیت خود و واریز آورده اولیه اقدام داشته باشند و گفت: مقرر کردیم که تا هفته دولت سهمیه مسکن ملی در شهرستان‌ها به مرحله اجرایی و قرارداد برسد.

دولت کنونی علاوه بر اجرای مسکن ملی، همچنان در حال تکمیل پروژه‌های ناتمام مسکن مهر و به ارث رسیده از دولت‌های قبلی در مازندران است و تمام تلاش خود را بر این گذاشته تا سرنوشت مسکن مهر، گریبان مسکن ملی را نگیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.